Ny brandmand hos Bov-Padborg Frivillige Brandværn


Ungdomsbrandmand overgår til de voksnes rækker.

Hos Grænseegnens Ungdomsbrandværn stod onsdagens øvelse egentlig på førstehjælp, men den blev udskudt af en ganske særlig grund.

Ungdomsbrandmand Renee Wind havde sin sidste øvelse sammen med Grænseegnens Ungdomsbrandværn. D. 13. april fylder den unge kvinde nemlig 18 år og er dermed for gammel til at være ungdomsbrandmand.

For Renee Wind betyder det farvel til det gamle og goddag til noget nyt. Hun har været med siden Grænseegnens Ungdomsbrandværn blev grundlagt i august 2007.

– Jeg husker, at vi havde nogle gamle udslidte grå-grønne dragter fra de frivillige brandværn i gamle Bov Kommune, ingen handsker og ingen støvler, men masser af ideer, sagde Renee Wind om værnets spæde start. Og fortsætter: – Det har været spændende og lærerigt at være med frem til nu, hvor udstyret er så godt som på plads. Nu glæder jeg mig bare til at komme videre med uddannelsen som brandmand.

Det var en stolt formand for Grænseegnens Ungdomsbrandværn, Dirk Beckman, der tog afsked med den unge brandmandsaspirant og benyttede lejligheden til at give et par råd med på vejen.

– Jeg er stolt over, at du vil forsætsætte som brandmand hos Bov-Padborg Frivillige Brandværn. Du vil få mange lærerige timer og gode kammerater, men der vil også være udrykninger, som kræver al den mod og styrke, du har i dig. Du skal derind hvor andre kommer ud og derop hvor andre kommer ned fra.

At være brandmand er ikke noget Renee Wind har fra fremmede. Hendes far, Preben Wind, er brandkaptajn i Bov-Padborg Frivillige Brandværn. Så det var en stolt far og en glad brandkaptajn, der tog imod den unge brandmand.

– Velkommen i værnet. Foran dig ligger der en lang og krævende uddannelse, men jeg  lover dig at, græsset er grønt på den anden side. Du vil lære mange ting, som du også
kan bruge i din hverdag. At være brandmand er ikke kun at slukke ildebrand og yde førstehjælp, men også at kunne bevare overblikket i pressede situationer.

Renee Wind har fungeret som holdleder for de unge brandmænd og -piger i alderen fra 11 til 17 år. Hun bliver nu den tredje kvindelige brandmand i Bov-Padborg Frivillige Brandværn og tilmed den yngste brandmand af dem alle.

Uddannelsen som frivillig brandmand er den samme uddannelse som del- og fuldtidsbrandmænd gennemgår og tager 234 timer. I de sønderjyske brandværn er det typisk fordelt over en periode på to år og foregår om aftenen og i weekenderne.


Ét svar til “Ny brandmand hos Bov-Padborg Frivillige Brandværn”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.